Varázslatos mozaikburkolattal exkluzívvá teheted a fürdőszobát

2024. június 10.

Az ókorban mozaikokkal díszített felületeket elsősorban középületeken és fényűző palotákban találhattunk, és kezdetben jellemzően vallási és mitológiai témákat jelenítettek meg az alkotók, de ma már bárki fürdőszobáját ékesíthetik bármilyen témában.

Erről a burkolási módról a luxus jut eszünkbe, nem véletlenül, ugyanis a kisméretű burkolatokat aprólékos munkával helyezik el a felületekre, és rendszerint színes üveg-, kő- vagy kavicsdarabokból készülnek. Ez a technika ma is sokba kerül, de kiváló alternatívát kínálnak a helyettesítésükre a korszerű mozaik hatású fal- és padlóburkolatok. Válassz a Zuhanykabin.hu csempéi és dekorlapjai közül ízlésednek és igényeidnek megfelelő, akár mozaikmintás burkolatokat a fürdőszoba, a medence vagy akár a konyha fényűző kialakításához!

Tetszetős kialakítás az elvonuláshoz, lazításhoz

A fürdőszobák az otthonoknak azon helyiségei, amelyeket jellemzően a nap elején és végén használunk. Ezek adnak helyet a mindennapos tisztálkodásnak, de családokban gyakran a reggeli találkozóhely készülődés közben, illetve kisgyermekes családokban az esti mókázás egyik helyszíne. De még a családban élők is gyakran alakítják úgy, hogy nyugalomban, magányukban tölthessék a tisztálkodásra szánt időt, különösen, amikor este fáradtan elmerülnek egy kád vízben vagy ellazulnak a zuhany alatt. 

Éppen ezért a fürdőszobát mindenki igyekszik praktikusan és esztétikusan kialakítani, és olyan szanitereket, csaptelepeket, bútorokat és burkolatokat, valamint számtalan kiegészítőt választani, amelyek megfelelnek az ízlésének. Ha valami extrát szeretnénk, fontoljuk meg mozaik használatát, amellyel egyedit alkothatunk.

Maximális kényelem

Megfelelő vagy nagy alapterületű helyiségekben nem jelent problémát a különböző funkciók elhelyezése, azonban szűkös térben igyekezni kell a praktikumra helyezni a hangsúlyt, és annak megfelelően berendezni. Persze ez nem zárja ki, hogy a szépségnek is kiemelt figyelem jusson. 

Megfelelő méretű és színű csempékkel és járólapokkal optikailag növelhetjük a teret, ahogyan a jól megválasztott szaniterek is segítenek ebben. Praktikus zárt tárolókkal csökkenthetjük a vizuális zsúfoltságot, rendetlenséget, és helyet találhatunk mindennek, amire csak szükségünk lehet. De a tükröknek és a világításnak is kitüntetett figyelem jut, ahogyan a szimmetrikus elrendezés is növelni képes optikailag a teret. 

Bátran alkalmazz mozaikot a fürdőszobában!

Az ókorból fennmaradt emlékekből is kitűnik, hogy a mozaikot rendkívüli kopásállóság és tartósság jellemzi, emellett még vízálló és csúszásmentes felületet is képez, így tökéletes a fürdőszobák padlózatára. Csempeként is használhatjuk 1-1 felület kiemelésére. 

Karaktert ad a helyiségeknek, időtálló burkolatot képez, ráadásul nem olcsó mulatság, ezért a legjobb, ha mind színekben, mind anyagokban ennek megfelelően választunk. Számtalan lehetőség áll rendelkezésre, akár kedvezőbb árú és könnyebben rakható korszerű,  mozaik hatású lapokat is választhatunk.

Ajánló

Mi mindenre jó a nyers virágpor?

Mi mindenre jó a nyers virágpor?

Számtalan jótékony tulajdonsága van a nyers virágpornak, méltán örvend nagy népszerűségnek. Már az ősidőkben felfedezték az egészségre gyakorolt...

bővebben
Jó hír a gazdálkodóknak!

Jó hír a gazdálkodóknak!

Amennyiben gazdálkodással foglalkozol, bizonyára örülni fogsz a nemrégiben bevezetett változásoknak. Az egységes kérelemben például lett néhány...

bővebben