Hova és milyen lámpát válasszunk az otthonunkba?

2024. május 08.

Ki ne szeretné, ha otthon mindig világos lenne? Ha nem kellene állandóan legalább nyolc lámpát felkapcsolni ahhoz, hogy lássunk valamit? Mindegy, hogy főzésről, olvasásról, filmezésről, esetleg egy jó társasjátékozós partiról van szó, fényforrásra minden helyiségben nagy szükség van. 

És akkor jön a kérdés: hova és milyet érdemes felszerelni? Hiszen nem mindegy sem a fényerősség, de az sem, hogy hideg vagy meleg fény a jobb az egyes tevékenységekhez.

Az alábbi cikkünkben eláruljuk, hogy mik között érdemes válogatni. A lámpatestek kínálata ugyanis túl széles ahhoz, hogy a döntés egyszerű legyen.

Mit kell tudni a LED-es megoldásokról?

Manapság az egyik legnépszerűbb fényforrás a LED. Szinte bármikor, amikor izzóra van szükségünk, akkor azonnal a LED-es megoldások felé kacsintgatunk, hiszen ezek hosszú élettartamúak, így nem kell állandóan a cserével foglalkozni. Emellett remek fényt adnak és energiatakarékosak, ami a mai áramdíjak mellett nem egy elvetendő szempont.

Az Elektrikstore.hu Rábalux lámpatestjei között bőven akad olyan megoldás, amely bármely helyiségben hasznos lehet. Ezek esetében nem lesz szükség havi izzócserére, nincs hirtelen beállt sötétség, mindig megbízhatóan működnek. A LED izzók forradalmasították az otthoni világítást, nem beszélve a környezetbarát kivitelükről.

Mivel tudnak többet a Rábalux termékek?

A beltéri lámpák közül még mindig nagyon sokan választják a kristálycsillárokat, de egyre gyakoribb az elegáns mennyezeti megoldás vagy éppen a LED világítás egyaránt. A többféle stílusirányzat, valamint a dizájn is lehetőséget ad arra, hogy minden helyiségbe a tökéletes lámpatestet szerelhessük fel. A Rábalux gyártmányai között találhatunk állólámpákat, mennyezeti, fali, de még fürdőszobai és spotlámpákat is.

Ha pedig kültéri világításra van szükség, akkor szintén számíthatunk rájuk. Itt azonban még fontosabb, hogy olyan berendezést válasszunk, amely rendelkezik víz és por elleni védelemmel. Emellett nem árt, ha a burkolata kopásállósággal is el van látva, hiszen odakint bőven érik majd időjárási változások, mint a szél, az eső, a jég, vagy éppen a magas UV sugárzás.

Hova és milyet?

A legtöbbünk otthonában a fő megvilágítást a spotlámpák és a csillárok, esetleg a mennyezeti lámpák adják. De gyakran még így is hiányzik valami, hiszen egyetlen szobában sem használunk csupán egyféle megoldást. 

A nappaliba nyugodtan helyezzünk fali és állólámpákat, amelyek kiegészítik a nagyobb világítást. Sokszor nincs is szükség a mennyezeti fényforrásra, hiszen csak olvasunk vagy filmezünk, ilyenkor energiatakarékosabb és hangulatosabb, ha csak egy kisebb fényt kap a helyiség.

Ha pedig a hálószobáról van szó, ott talán még fontosabb a megfelelő megoldás használata, hiszen a hideg fény miatt nem tudunk megfelelően pihenni, nehezebben alszunk el. Itt is jó választás egy álló vagy egy fali változat, ami mehet az éjjeliszekrény fölé, hogy egy kis fényt adjon olvasáshoz vagy egyéb tevékenységekhez.

Ajánló

Arcpirosítás mesterfokon

Arcpirosítás mesterfokon

Egyes hölgyek egyáltalán nem tartják fontosnak a pirosító használatát, amit mi nem igazán tudunk megérteni.  A pirosítóra akkor is szükség van,...

bővebben