Miért kedvező a napelemes reflektorok alkalmazása?

2024. április 10.

A napelemes reflektorok olyan világítástechnikai eszközök, amelyek használata sok előnnyel jár, és amit neked is célszerű minél hamarabb kihasználnod. A jelentőségük hatalmas, mert a mostani energiaárak mellett takarékoskodnia kell mindenkinek. 

Napelemes reflektorral függetlenedhetsz a hálózattól

Az Alkonylámpa kínálatában napelemes reflektorok is megtalálhatóak, amelyek központi szerepet játszhatnak a kültéri világítás megoldásában. A szenzorokkal rendelkező solar reflektorok játszi könnyedséggel megoldják az udvar, a kocsibeálló és a kert megvilágítását. 

Számos helyen bevetheted a használatukat, hiszen még csak vezetékelni sem kell őket, mert nincs szükségük hálózati csatlakozásra. Miért? Mert a bennük található napelemek által gyűjtött és az akkumulátorokban elraktározott energiát felhasználva világítanak. Kifejezetten erős fényük miatt alkalmasak a nagy területek bevilágítására.

Milyen módon töltődik fel a napelemes reflektor?

A válasz egyszerű: a napelemes reflektor a napsugarakból származó energiával töltődik fel, amit képes eltárolni az akkumulátorában. A beérkező nap energiáját ugyanis a napelemek elektromos energiává alakítják át, azzal feltöltik az akkumulátorokat, amit majd sötétedés után a LED fényforrások hasznosítanak.

A reflektorokat vagy egy beépített alkonykapcsoló, vagy egy mozgásérzékelő szenzor kapcsolja be automatikusan. Míg az alkonykapcsolós változatok egyfolytában fényt biztosítanak az előre beállítottaknak megfelelően, addig a mozgásérzékelővel rendelkező típusok csak akkor kapcsolnak be, ha szükség van rájuk. Ez az utóbbi megoldás még takarékosabb, hiszen spórol még az akkumulátorokban tárolt energiával is.

Milyen előnyei vannak a napelemes reflektoroknak?

Végre elérkeztünk cikkünk azon részéhez, ahol a napelemes reflektorok előnyeivel ismerkedhetsz meg: 

  • A működtetésükhöz nem szükséges elektromos hálózatot kiépíteni, vezetékeléssel bajlódni, a vezetékeket “láthatatlanná” tenni.
  • Nem fogyasztanak elektromos energiát, azaz nem fogják növelni a villanyszámla végösszegét.
  • Pár mozdulattal áthelyezhetőek, pontosan oda, ahol a legnagyobb szükség van rájuk.
  • Sokféle formában, anyagban, stílusban, színben elérhetőek, azaz gyorsan ki tudod választani azokat a termékeket, melyek a legjobban illenek az otthonod stílusjegyeihez.
  • Strapabíróak, hosszú élettartammal rendelkeznek.
  • Áramszünet esetén is működnek.
  • A minőség szem előtt tartásával tartós, nagyobb teljesítményű akkumulátorokkal rendelkező darabokat tudsz választani. Ennek köszönhetően nagyobb erejű lesz a kibocsátott fény ereje 
  • Alig igényelnek karbantartást: a portalanítás nem árt, növelhető vele a fényerő és az élettartam.
  • Könnyen rögzíthetők falra, oszlopra, olyan helyekre, ahol a szolárpanelt minél több ideig éri a napfény.
  • Vannak olyan típusok, amelyek távirányítóval vezérelhetők. Változtatható a világítási módjuk, az üzemidejük, a ki- és bekapcsolásuk.

Csupa előny, amivel neked is élned kell!

Ajánló

Arcpirosítás mesterfokon

Arcpirosítás mesterfokon

Egyes hölgyek egyáltalán nem tartják fontosnak a pirosító használatát, amit mi nem igazán tudunk megérteni.  A pirosítóra akkor is szükség van,...

bővebben