A vászonkép minőségét befolyásoló tényezők

2024. február 13.

Szeretnéd vászonképekkel díszíteni a környezetedet, de nem voltál elégedett egy korábbi rendeléseddel? Vagy netán most készülsz először vászonképet nyomtattatni, és kiváló végeredményre törekszel?

Tudnod kell, hogy rengeteg tényező befolyásolja, hogy milyen vászonképet kapsz majd kézhez. Az egyik ilyen például a feltöltött fotód minősége. A jó minőség pedig itt nemcsak azt jelenti, hogy a képnek 10 megapixeles felbontása van, hanem azt is, hogy megfelelő fényviszonyok között készült, és kevésbé szemcsés. 

Aztán a jpeg formátumban lévő képek esetében ott van még annak a kérdése is, hogy milyen mértékben vannak tömörítve. Ezzel a témával a Vászonkép Szalon az egyik oldalán részletesebben is foglalkozik, amit mindenképpen javaslunk elolvasni.

Befolyásoló tényező lehet a gyártó figyelmetlensége is

Számtalan olyan online beszámolót olvashatunk manapság, amelyben a vásárlók arról panaszkodnak, hogy az általuk rendelt vászonképen bizonyos személyek csupán részben szerepelnek.

Hogy mi az oka ennek? A válasz egyszerű: a gyártók egyáltalán nem ellenőrzik a képeket, nem nézik meg, hogyan kerül levágásra. Pedig ha egy álló képet 90 fokban elfordítanak, akkor elég nagy az esélye annak, hogy két emberből legalább egy hiányozni fog.

Ezért is küld a fentebb említett webáruház minden esetben egy nézőképet a vásárlóinak, amelyet csak azután kezdenek el kinyomtatni, és kifeszíteni a vakrámára, ha ők is rábólintottak. Persze ettől függetlenül előfordulhat, hogy a rendelés átvételét követően mégsem tetszik nekik a végeredmény. 

De ebben az esetben sem hagyják magukra a vásárlóikat, hiszen a legtöbb vászonképkészítésre és egyedi termékek gyártására specializálódó webáruházzal ellentétben ők vállalnak pénzvisszatérítési garanciát. Abban az esetben tehát, ha nem tetszik a kép, nem jó a minősége, a mérete, a színek, vagy bármi, visszaadják az árát, vagy ha szeretnéd, akkor újra elkészítik a képet.

Mekkora vászonképet érdemes választanod?

Ez leginkább a falfelület nagyságától és a szoba jellegétől, hangulatától függ. De emellett az is befolyásolhatja a döntésedet, hogy szeretnéd-e, hogy uralja a szobát a kép, vagy csak egy mellékes kis dísznek szánod.

Abban az esetben, ha a fal közepére helyezed a képet, akkor az a legideálisabb, ha a szélessége a falfelület felét teszi ki. Ellenkező esetben érdemes inkább az első vagy a második harmad vonalára helyezni.

Milyen gyorsan készülhet el a vászonképed?

Érdemes tehát profi webáruházra bízni a feladatokat, ahol precízen, gyakorlattal végzik a munkájukat. Hogy mennyi idő alatt készül el a vászonkép, az attól függően változhat, hogy az adott csapat mennyire van leterhelve.

Karácsony, Valentin-nap vagy az egyéb nagyobb ünnepek közelében biztosan nem tudnak expressz kéréseket teljesíteni. Így ha sürgős lenne számodra a vászonkép, akkor mindenképpen jelezd az ügyfélszolgálatnak! Biztosan tudnak rá majd valamilyen megoldást találni.

Ajánló

Arcpirosítás mesterfokon

Arcpirosítás mesterfokon

Egyes hölgyek egyáltalán nem tartják fontosnak a pirosító használatát, amit mi nem igazán tudunk megérteni.  A pirosítóra akkor is szükség van,...

bővebben