Válassz személyre szabott üzleti ajándékot!

2024. március 14.

Egy jól megválasztott, személyre szabott céges ajándék növelheti a vállalkozás versenyelőnyét, ugyanis új szintre emelheti a partnerekkel való kapcsolatot, javíthatja az ügyfelek és a munkatársak elégedettségét. 

Az ajándék kiválasztásának folyamata nem könnyű, már-már művészet, de szerencsére elsajátítható. Bár leggyakrabban az ünnepi időszakhoz kötjük az ajándékozást, megfelelő hozzáállással, jól átgondolt, értékes meglepetésekkel egész évben erősíthetjük a kapcsolatainkat. Éppen ezért körültekintést igényel a céges ajándékok kiválasztása. Mi lehet tökéletes figyelmesség? Hogyan válasszunk?

Felemel vagy a mélybe taszít

Egy ajándék, ha jól választunk, emlékezetessé, pozitívvá tesz bennünket a partner szemében, ugyanakkor ha nem fordítunk rá kellő figyelmet, olcsóságról árulkodik, alááshatja a renoménkat. A Bellio céges ajándékcsomagok prémiumminőségű termékeket tartalmaznak, ezáltal pozitív üzenetet hordoznak, tökéletes választást jelentenek. 

Személyre szabott céges ajándékokat vásárolni az ügyfeleknek hatékony stratégia, ráadásul a költségvetésünket sem nullázza le. Ennek érdekében azonban meg kell ismerni az ügyfeleket, akiknek szánjuk. Nincs jobb módja a kapcsolatok ápolásának, mint egy könnyed, szinte munkamentes beszélgetés egy kávé vagy egy ebéd mellett, amelyen sok minden kiderülhet a másikról. 

Ne feledd, egy ajándék üzenetet hordoz, így egyáltalán nem mindegy, mit kommunikálsz vele. 

Ez nem a reklám helye!

A céges ajándék is akkor a legemlékezetesebb, ha megfelel a megajándékozott preferenciáinak, személyre szabott, így biztosítható, hogy megmaradjon az emlékezetükben. Ez azonban nem jelent feltűnően logózott reklámajándékot, sőt azokat kifejezetten kerülni kell! 

Az lehet értékes ajándék, amely prémiumminőséget képvisel, így bármit is válasszunk az ajándékcsomagba, tollat, irodaszereket, italokat, ínyencségeket, csokoládét, csakis kiváló minőségű termékek legyenek. A praktikus holmik a legjobbak, és minél tartósabbak, annál tovább szem előtt vannak, és megmaradnak az üzletfelek emlékezetében. A minőséget, az értéket a csomagolásnak és a szállításnak is tükröznie kell. 

Fontos szempontok üzleti ajándékozás esetében

Amikor meglepetést választasz, fontos, hogy amellett, hogy közvetítse az üzenetedet, megfeleljen a céges policy-knak is, ne legyen túlzottan nagy értékű, illetve olyan jellegű, aminek az elfogadását tiltja a szabályzat. A kapcsolat jellege is meghatározó, ami egy már-már baráti kapcsolatban megengedett, az egy hivatalos relációban korántsem az. 

Kifejezetten egyénre szabott figyelmességeket csak abban az esetben tudunk adni, ha 1-1 személyről, illetve szinte baráti kapcsolatról van szó, nagyobb csapat, kollégák esetén az összeállítások jelenthetnek jó választást, akár köszönő-, akár karácsonyi ajándékról van szó. Szentelj időt az ötletelésnek! Ha pedig nem jön az ihlet, nézz körül az ajándékküldő cégek webshopjaiban, és válassz exkluzív összeállítást alkalom, nem és keretösszeg alapján!

Ajánló