Nem csak karcsún lehetsz csinos! Nyári divattippek alma alkatú hölgyeknek

2024. július 10.

Bár a mai szépségideál egyértelműen a karcsú alakot részesíti előnyben, ugyanakkor rengeteg nő rendelkezik kerekded formákkal. Az alma alkat jellemzője például, hogy hason, derék tájt a legteltebb, a csípő kevésbé hangsúlyos, ugyanakkor a mellméret is tekintélyes.

Ezek a nők pedig gyakran bajban vannak a ruhaválasztásnál, pláne nyáron, amikor nem lehet vastag pulcsik és kabátok alá rejtőzni. De, hölgyeim, fel a fejjel, ilyen alakkal is lehettek szupercsinosak és divatosak, csak okosan kell megválasztani az öltözéketeket! Cikkünkben hoztunk néhány remek tippet a nyári szettekhez, további inspirációért pedig kattints a Bien.hu divat rovatára!

Lezser, A vonalú egyberuhák

Az alma alaknak van egy nagy előnye: remekül mutatnak rajta a bő szoknyás egyberuhák, még jobban is, mint a nadrág-póló párosítás, hiszen elrejtik a kevésbé előnyös tulajdonságokat. És ha már úgyis itt a nyár, akkor használd ki a lehetőséget, és viselj minél gyakrabban ilyen öltözéket!

Válassz vidám színes, mintás nyári darabokat, a fazont illetően pedig az oversized és a mell alatt szűkített változat is szuper választás. A térdig vagy combközépig érő darabok optikailag előnyösen formálják az alkatod, és még csinosak is.

Viseld magas vagy lapos talpú szandállal, balerinacipővel, elegáns alkalmakon körömcipővel.

Maxiruha

Bár vannak, akik az alma alkatú nőket óva intik a maxiruháktól, mondván, ez inkább az előnytelenségüket hangsúlyozza ki, ugyanakkor szerintünk egyáltalán nem kell lemondanod erről a viseletről. A trükk mindössze annyi, hogy ügyesen kell megválasztanod a fazont és a mintát.

A mell alatt húzott, lágy esésű darabokkal például nem lőhetsz mellé, hiszen ezek leplezik az alakod hátrányos jellemzőit. Az egyszínű ruhákat kerüld, a mintás viszont jó ötlet, hiszen a motívumok elvonják a figyelmet az alkatodról.

Bónusz tipp: viseld magas sarkú cipővel vagy szandállal, ez ugyanis optikailag megnyújt, így magasabbnak tűnsz majd.

Overál

Ne hidd, hogy overált csak a karcsú nők viselhetnek, hisz léteznek olyan szabású darabok, amik rajtad is jól mutatnak. Válassz olyan fazont, ami szintén mell alatt szűkített (mivel ez a felsőtested legvékonyabb pontja, így ezt érdemes hangsúlyozni), és lehetőleg csak apróbb minták legyenek rajta.

A függőleges csíkok optikailag nyújtják az alakodat, a vízszinteseket viszont inkább kerüld, mert ezek szélesítenek. A fekete szintén slankít, de a legjobb összhatást itt is azzal érheted el, ha magas sarkú lábbelivel egészíted ki a szettedet.

A vonalú szoknyák

Amennyiben az egybeszabott darabok helyett inkább a külön alsó- és felsőruházat híve vagy, akkor sem kell kétségbe esned az alma alkatod miatt. Ebben a szezonban nagyon divatosak az A vonalú szoknyák, amik neked különösképp jól állnak.

Csupán arra kell figyelned, hogy ne a derekadig húzd, hanem vagy fent, a melled alatt, vagy lent, a köldököd vonalában legyen a derékrésze. Válassz bátran egy élénk színű, nyárias darabot.

Ajánló

Ki vagyok én?

Ki vagyok én?

Te is feltetted már magadnak ezt a kérdést? Minden bizonnyal igen, ez pedig azt jelenti, hogy elkezdted az önismeret útját járni. Azonban, hogy...

bővebben