Arcpirosítás mesterfokon

2024. május 08.

Egyes hölgyek egyáltalán nem tartják fontosnak a pirosító használatát, amit mi nem igazán tudunk megérteni. 

A pirosítóra akkor is szükség van, ha az ember lánya a rohanósabb reggeleken csak egy gyors, natúr sminket szeretne feldobni. Ha helyesen kerül felvitelre, akkor életet lehelhet az alapozás után kissé fakóvá, túlságosan egyenletessé váló arcbőrbe, ami így egészséges és üde lesz. 

Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben megmutatjuk, hogyan is kell helyesen használni a pirosítót.

Tanácsok a pirosító használatához

Bár lehet, hogy a pirosító felvitele elsőre nem tűnik nehéz feladatnak, de rengeteg hibalehetőséget rejt magában, amelyek elkövetésével negatívan befolyásolhatod a megjelenésedet. 

Az egyik ilyen, hogy túl sokat viszel fel belőle, holott a pirosítás lényege épp az, hogy ne nagyon látszódjon, csak egy leheletnyi frissességet adjon az arcodnak. Kövesd tehát “a kevesebb néha több” elvet, és válassz egy olyan halvány árnyalatú terméket, mint amilyen a DOUGLAS Benefit Cosmetic arcsmink termékeinek kínálatában is megvásárolható Benefit Shellie WANDERful World púderes arcpír!

A másik gyakori hiba az arcpír felvitele közben történő mosolygás. Lehet, hogy így jobban kidomborodnak az almácskák, ám mosolygás közben a bőr is felugrik, ami, ha visszakerül az alapállapotába, akkor a felvitt pirosító a kelleténél lejjebb fog majd kerülni.

És akkor még azt a bakit nem is említettük, amikor az arccsont egészére kerül felvitelre a pirosító. Helyesen ugyanis kizárólag a járomcsont tetejére kell tenni belőle. Arra viszont mindenképpen ügyelni kell, hogy ne kerüljön túl közel az orrhoz, elég, ha körülbelül a pupilla vonaláig ér.

Így tedd fel a pirosítót!

Első lépésként nézz egyenesen bele a tükörbe, majd a szivárványhártya vonalának külső szélétől indulva kezd el felkenni az arcpírt az arccsontra! Hogy hol van ez a pont? Ezt könnyedén meghatározhatod, ha két ujjadat az orrod mellé fekteted. 

Menj el egészen a hajvonalig, pontosabban a fül hegyének vonaláig, majd mindezt simítsd el úgy, hogy a szín az arccsont mentén maradjon a legerősebb! Ezt követően pedig apró, könnyed mozdulatokkal egy leheletnyit kerekítsd le a színfoltot az arccsont alá!

Befejezésképpen egy kissé merev sörtéjű árnyékolóecset segítségével simítsd el az arcpír széleit, hogy ne maradjon sehol sem látható csík!

Persze mindez az arcformád szerint változhat…

A keskenyebb arc esetében igazán előnyös tud lenni, ha az arcpírt a szem külső sarkától indítod, és a színt a fül középvonalának irányában a haj vonaláig hosszabbítod meg. Ez ugyanis majd sokkal szélesebbnek mutatja. 

A széles arc pedig a pirosító függőleges mozdulatokkal, az arc szélére történő felvitelével, és kissé befelé történő eldolgozásával keskenyíthető. 

Reméljük, hogy hasznosnak találtad a cikkünket, és legközelebbi sminked elkészítésekor már igazi profiként viszed fel a pirosítót.

Ajánló