Nem kell otthon hagyni a kutyusunkat, ha nyaralni szeretnénk!

2024. február 19.

Hazánkról elmondható, hogy nagyon sokan tartanak kutyát és közülük egyre többen családtagként ismerik el a négylábú jelenlétét otthonukban. Épp ezért, amikor tervezés alá kerül egy bármilyen utazás, pihenés gondolata, az első kérdés, ami a családtagok eszébe jut, hogy “de mi lesz a kutyával?”.

Létezik az országban itt-ott egy-egy kutyapanzió, de ha valaki nem szeretné, hogy napokig a kutyája egy boxban bezárva töltse az idejét, akkor vagy lemond az utazásról vagy más megoldáson gondolkodik.

Luxusszálloda, ahol a kutyus is vendég

Nem kell sokáig morfondírozni, ugyanis végre van egy olyan magas minőségű szálloda, ahol ez nem jelent gondot. Az osztrák Hotel OTP Birkenhof**** kutyabarát szálloda, amely nem merül ki abban, hogy magunkkal vihetjük a négylábú kedvencünket. Egy szállodától, bármilyen színvonalú, már alapvető elvárás, hogy az érkező vendégeket tisztelettel és barátságosan fogadja. A Birkenhofban a kutya is egy érkező vendég, és neki is jár minden földi jó.

Talán annak tudható be ez a hozzáállás, hogy hiába Ausztriában található ez a szálloda, viszont magyar tulajdonban van és magyar a személyzete. Valamilyen szinten megalapozott az a sztereotípia, hogy a magyar kutyás nép, hiszen sokaknak van a háztartásában nem is egy négylábú, így jellemző a kutyákat övező szeretet. Sokan kutyaiskolába is járatják az ebeket, és elhalmozzák mindennel szeretetük jeleként.

Melyek ezek a kutyabarát szolgáltatások?

A Birkenhofba megérkezvén máris szembesülünk a végtelen szeretettel. Egyrészt ugyanis a szobába bekészített meglepetés várja a kis állatot, az pedig már rég természetes, hogy itatótál, etetőtál és fekhely van bekészítve a szobába. A lakókkal is tudathatjuk, hogy nálunk kutyus is lakik, ne lepődjenek meg. Ezt egy „Kutyus a szobában” táblával jelezhetjük, amely szintén a szobába bekészítve vár minket.

Mivel a személyzet is kutyabarát, ezért ne csodálkozzunk, ha a kutyusunk az ottlétünk alatt nem csupán tőlünk, hanem a szálló munkatársaitól is fog kapni lopott simiket. Az állandó kényeztetés része a mindennapoknak. Ha olyan a kutyus, aki nem ugrik minden idegen ölébe egyből, akkor ezt tudassuk a munkatársakkal és nem fognak próbálkozni.

Programok kutyával is

A Birkenhof Hotel Ausztria legdélebbi tartományában, Karintiában helyezkedik el, amely híres különleges éghajlati viszonyairól, ugyanis mindig lehet valamilyen ok kapcsán a szabadban tartózkodni. Nem hiába lett világszinten híres gyógy- és síparadicsom. Számtalan kikapcsolódási lehetőség várja az oda utazókat kültéren és beltéren egyaránt. Épp ezért biztosak lehetünk benne, hogy a kutyusunk sem fog unatkozni, hiszen végtelen számú túraútvonal várja a látogatókat, ahová a háziállatunkat is magunkkal vihetjük.

A közelben található állatorvos is, aki sürgős esetekben is rendelkezésre áll, valamint ha otthon elmaradt a szokásos szépítkezési ceremónia, akkor a helyi kutyakozmetikusnál erre is van mód. Cserébe csak annyit kér a szálloda, hogy a kutyus is tartsa be a rá vonatkozó házirendet.

Ajánló