Mennyi idő múlva tudok újra edzeni arcfiatalító kezelések után?

2024. április 10.

A modern technológia a szépségiparban is változásokat hozott, hiszen az eddig csak műtéti eljárással végezhető orvos-esztétikai kezeléseket mára kíméletesebb eljárások váltották fel. Azok, akik feszesebb, ráncmentes bőrre vágynak, az arcfiatalító kezeléseknek köszönhetően akár a beavatkozások után rögtön tovább élhetik mindennapjaikat.

A sportosabb életvitelt élőknek azonban néhány szabályt be kell tartaniuk, hogy a kezelések eredményesek legyenek. Az Aesthetica Orvosi Központban számos arcfiatalító és bőrmegújító eljárást végeznek, melyek többsége után már szinte azonnal folytathatjuk napi megszokott rutinunkat. 

A botox injekciós kezelés és a hialuronsavas ajakfeltöltés egyaránt népszerű eljárások, melyeket bővebben is bemutatunk cikkünkben, arra is kitérve, hogy mikortól lehet ismét erőteljesebb testmozgást végezni a bevatkozásokat követően.

Botox kezelés után

A testkezelések különböző módszerekkel történnek, így eltérő lehet minden esetben a sportoláshoz való visszatérés időpontja. Egyébként is egyénfüggő minden beavatkozás, hiszen az eltérő igények és a szervezetünk működése is változatos. Azok számára, akik napi szinten járnak edzésre, hátrányosan érintheti, ha hosszabb ideig nem hódolhatnak tevékenységüknek. Szerencsére a legtöbb arcfiatalító és bőrmegújító kezelés után rövid időn belül ismét visszatérhetünk az edzőterembe.

A botox kezelés a ráncok eltüntetésének egyik leghatékonyabb módja. A botulinum toxin gyengített változatának befecskendezését követően azonban nem javasolt 24 órán belül erőteljes testmozgást végezni. Kerüljük az intenzív edzést és megterhelő mozgást! Ennek oka, hogy a fokozott vérkeringés hatására előfordulhat, hogy a beinjektált anyag elvándorol a töltés helyéről, ez pedig komplikációkhoz vezethet, és a végeredmény sem lesz megfelelő. Az edzés miatt időlegesen megemelkedő vérnyomás pedig duzzanatot okozhat a kezelt területen.

Hialuronsavas feltöltések után

A hialuronsavas töltések alkalmazásakor hasonló helyzet állhat elő, mint a botox kezeléseknél. A szervezetben természetes módon is megtalálható hialuronsav befecskendezésével a bőrfeszesítés és a ráncok eltüntetése a cél. A dermális töltőanyagok injektálását követően szintén kerülni kell legalább 24 óráig az intenzív testmozgást. Sokan azonban ennél több, akár egy hetes pauzát is jónak találnak a fertőzések elkerülése érdekében.

A hialuronsavas ajakfeltöltés során duzzanat, bevérzés is kialakulhat, mely miatt kényelmetlenül érezhetjük magunkat, így inkább tartózkodjunk az edzéstől. A jóga gyakorlatok bár kevésbé tűnnek megterhelőnek, viszont azok a pozíciók nem javasoltak, melyek során a vérkeringés fokozódik az arc területén.

Regenerálódási idő

A szervezet regenerálódásának hagyjunk időt bármely típusú orvos-esztétikai beavatkozásra vállalkoztunk! Vegyük figyelembe a kezelőorvos véleményét és az utasításai szerint járjunk el, hiszen ezzel tudja garantálni, hogy valóban a kívánt eredményt éri el a kezelés.

Ajánló

Arcpirosítás mesterfokon

Arcpirosítás mesterfokon

Egyes hölgyek egyáltalán nem tartják fontosnak a pirosító használatát, amit mi nem igazán tudunk megérteni.  A pirosítóra akkor is szükség van,...

bővebben